<-go back


Blog 3: Het mooiste beroep

Muziek laat je lachen, huilen, bewegen, ontspannen, leven, genieten, troost je, steunt je, bindt, heelt, raakt, geeft je kracht, moed: muziek is magisch!

Van jongs af aan droom ik al van een baan in de muziek. Ik wist gewoon dat ik dat ging doen. Hoe mijn baan er in werkelijkheid uit zou gaan zien, daar had ik geen benul van. Maar nu weet ik, ik heb het mooiste beroep dat er bestaat maar misschien ook wel het zwaarste.

Iedere week ziet er weer anders uit. Dat houdt je scherp maar het geeft je ook onzekerheid en daar moet je tegen kunnen. Al werk je nog zo hard, doe je nog zo goed je best, je bent van veel factoren afhankelijk in deze business. Een netwerk is ontzettend belangrijk. Wat voor indruk laat jij achter bij anderen. Het is maar een klein wereldje en het is echt ons kent ons en wie gunt een ander wat of juist niet. Ik denk dat je vooral jezelf serieus moet nemen en moet doen wat goed voor je voelt met de daarbij behorende risico's. En rijk worden, tsja, wat is rijk? Mijn leven is rijkelijk gevuld met muziek.

Afgelopen week zijn de bandlessen op de muziekschool weer van start gegaan. Het is altijd maar weer afwachten of de samengestelde bands daadwerkelijk werken. Als je dan na afloop een e-mail krijgt van een moeder dat haar zoon zo enthousiast thuiskwam van de bandles doet dat wel wat met je. En als degene die zingt eigenlijk niet durft maar het toch doet, is dat mooi. En als je van leerlingen hoort, dat ze zo blij met je zijn als docent omdat jij er toch wat meer energie in stopt als een ander, is dat stiekem toch leuk om te horen. En als je naar een optreden gaat van oud-cursisten die je hebben uitgenodigd en ze je tijdens het optreden bedanken voor je lessen, doet dat wel wat met je. Ik wil benadrukken dat lang niet iedere week er zo uit ziet. Dit was wel een van mijn mooiere. En ondanks dat alles er niet altijd zo rooskleurig uitziet, durf ik voluit te zeggen: ja, ik heb het mooiste beroep.

<-go back