<-go back


Blog 7: De functie van jouw muziekinstrument(en)

Wat is de functie van al je muziekinstrumenten? En wanneer is het tijd om deze te vervangen?

Er is niets zo leuk als een nieuw muziekinstrument kopen. Lekker rondsnuffelen in vakbladen, in muziekwinkels en het internet afstruinen. Op zoek naar dat ene specifieke instrument, met die specifieke klank en dat model dat bij jou past wat met jou je verhaal gaat vertellen. En als je dit unieke exemplaar hebt gevonden, geeft dat een fantastisch gevoel. Maar wat doe je met je oude instrument? Kun je daar afstand van nemen of behoudt deze een speciaal plekje? En behoudt deze dezelfde functie?

Mijn allereerste echte muziekinstrument was een houten blokfluit. Ik weet nog dat mijn vader me mee op pad nam naar de muziekwinkel waar ik een houten blokfluit mocht uitzoeken. Hoewel ik vast ook blij zou zijn geweest als hij me had verrast met een blokfluit, blijft dit voor mij een heel bijzonder mooi moment. Ondanks dat ik deze blokfluit al jaren niet meer heb bespeeld, zal ik deze nooit weg doen. Het blijft een mooi instrument om naar te kijken met een mooie herinnering. En dat vind ik van veel muziekinstrumenten, ze hebben allemaal een bepaalde herinnering en zijn alleen daarom al vaak mooi om naar te kijken.

Ik weet dat mijn vader ooit een tenorsax had gekregen en deze thuis aan de muur had hangen als decoratie met een droogboeket erin. Als kind zijnde vond ik het wel mooi om te zien maar gelukkig is deze later weer gebruikt waarvoor hij diende.

Ik ben benieuwd of er nog speciale verhalen zijn over allereerste muziekinstrumenten en de functie van jouw muziekinstrument(en).<-go back