Fairo
Onder de naam Fairo ben ik, Monique van Dinther, actief als muzikant, songwriter, docent en coach.
Ik behoor tot de allereerste lichting studenten van de Rockacademie waar ik ben afgestudeerd als songwriter.
Naast het lesgeven en optreden voor diverse opdrachtgevers, heb ik ook een eigen lespraktijk. Een van de leukste les-geef-jobs die ik tot nu toe heb gehad, is het coachen van cursisten die auditie willen gaan doen voor een popopleiding zoals de Rockacademie. Voor de cursus ACRA (Auditie Coaching RockAcademie), van de muziekschool Factorium Tilburg, heb ik het lesprogramma mee ontwikkeld, gecoördineerd en cursisten gecoacht (bandcoaching, songwriting, keyboards, CA muziektheorie en MBIO, het motivatiegesprek).

Toetsen is mijn hoofdinstrument. Daarnaast heb ik o.a. ook les (gehad) in basgitaar, gitaar,
zang, saxofoon, muziektheorie, school of music en bandcoaching. Ik vind het leuk om mezelf te blijven ontwikkelen en meerdere instrumenten te kunnen bespelen zodat ik naast het plezier hierin ook mijn leerlingen beter kan coachen.

Fairocious vs Fairo
Ik heb in uiteenlopende bands gespeeld, meestal als toetseniste. Met het duo Fairocious heb ik de Wraak van Brabant gewonnen in 2001 in de categorie singer/songwriter waarna we o.a. de studio in mochten en een videoclip hebben mogen opnemen en op diverse festivals hebben opgetreden. Met de muziek van Fairocious kwam ik erachter dat het genre singer/songwriter mij het beste ligt voor wat betreft de uitvoering van mijn songs. Later ben ik alleen doorgegaan als Fairo, de helft van Fairo-cious. Ik ben doorgegaan met het schrijven van eigen songs en met optreden, alleen en/of met medemuzikanten in een vaak intieme setting waarbij de song voorop staat.

Omdat veel van mijn workshopbands die ik coach geen bassist hebben, voelde ik me genoodzaakt te gaan leren bassen zodat ik met ze mee kan spelen. Basgitaar leren spelen doe ik al enkele jaren bij Wels Bass University en omdat ik het zo leuk vind om me op dit voor mij relatief nieuwe instrument te ontwikkelen, ga ik daar nog steeds mee door.

Mijn muzieksmaak is uiteenlopend. Ik vind het heerlijk om zelf grooves te bedenken in uiteinlopende stijlen en word echt blij van de sfeer van live muziek en van zowel de 80s sound als het pure van de singer/songwriter.

Opdrachtgevers
Enkele externe opdrachtgevers waarvoor ik heb gewerkt of nog steeds werk:
- Rockacademie (projectmedewerker, het organiseren van diverse evenementen)
- Nieuwe Veste, muziekschool Breda (bandcoaching)
- Muzelinck, muziekschool Oss (songwriting workshop)
- Play 4 Freedom, een project rondom het schrijven van een vrijheidssong (coach songwriting)
- Factorium, muziekschool Tilburg (bandcoaching zowel intern als extern, keyboardlessen zowel indivisueel (intern) als groepslessen (extern), songwriting workshops, auditiecoaching)
- Pulz, muziekschool Middelbeers, Oirschot en Best (keyboardlessen)
- CultuurSpoor Best, muziekschool Best (keyboardlessen, bandcoaching, songwriting lessen)

Daarnaast geef ik les in mijn eigen lespraktijk.


<- terug