Hoe leer jij het beste? - vervolg

Voor mij werd muziekles pas echt leuk toen ik herkenbare popliedjes kreeg van mijn muziekdocent. Ik kon me daarin vastbijten en net zolang oefenen totdat ik het beheerste ook al was het soms erg moeilijk. Lesboeken zijn handig om een basis aan te leren maar daarnaast vind ik het belangrijk dat leerlingen vooral gaan spelen wat ze graag willen spelen zodat ze daar gemotiveerd mee aan de slag gaan.

Er zijn tal van lesboeken en -methodes. Iedere auteur brengt het lesmateriaal op een eigen manier. De ene zal je aanspreken, de andere weer niet. Surf eens rond op internet of bezoek de bibliotheek en kijk eens rond wat er is op het gebied van jouw instrument of skills. Wat spreekt je aan? Waar zou jij mee aan de slag willen gaan? Vind je het bijvoorbeeld leuk om je meer te gaan richten op speeltechnieken, bepaalde genres of muziektheorie? Er is tegenwoordig heel veel aanbod.

Verzamel songs die jij graag zou willen kunnen spelen op je instrument en ga ze proberen uit te zoeken op gehoor. Ook daar leer je ontzettend veel van. En kun je dit (nog) niet, dan kan ik het je leren! 

Mijn ervaring is dat veel van mijn leerlingen niet werken uit een lesboek of slechts deels om eerst de basis te leren. Leerlingen spelen het allerliefste liedjes die ze herkennen en leuk vinden.

Bij songwriting lessen komt veel meer bij kijken, deze lessen zijn dan ook een stuk complexer. 

Mijn lessen zijn afgestemd op de leerdoelen van de leerling. Het lesmateriaal dat ik daarvoor uitwerk is daar ook op afgestemd zodat jij op jouw fijnste manier kunt leren.

afbeelding boeken