Blog overzicht

In mijn blog berichten deel ik de
wijze lessen die ik heb geleerd.
Mogelijk heb jij daar ook wat aan!

Je eigen song

Je kunt al enkele akkoorden spelen, zit boordevol ideeën, maar weet niet hoe je moet starten een eigen song te schrijven. Herkenbaar?
Lees verder

Vroeger versus nu

Alles kan snel, moet snel en lijkt tegenwoordig zo voor het oprapen te liggen. Maar is het tegenwoordig ook allemaal veel beter dan vroeger?
Lees verder

Ken jij je grens?

Jezelf uitdagen, tot het uiterste gaan en dan weer een stapje erbij. Je grenzen verkennen en verleggen, ergens voor gaan. Heerlijk, toch? Pijntjes die je af en toe voelt, negeer je. Je bent een bikkel, wilt verder en bent alleen bezig met het bereiken van je volgende doel, helemaal in trans. Af en toe een korte pauze en aanpakken maar weer. Totdat de pijntjes niet meer weggaan maar zo hevig worden dat ze je belemmeren in alles wat je doet. Je wordt even helemaal teruggezet, wakker gemaakt. Er komen geen waarschuwingen meer, het is klaar, af, over, maar voor hoelang?
Lees verder

Ken je rol in een band

Als je samenspeelt met andere muzikanten is het belangrijk om naar elkaar te luisteren. Ieder instrument heeft een eigen functie. Natuurlijk wil je graag gehoord worden maar dat heeft niets te maken met zo hard mogelijk je volume zetten en zoveel mogelijk noten te spelen. Zorg ervoor dat je weet wat je rol is in een band.
Lees verder

Wees zuinig op je oren!

Hard, harder, hardst. Hoe vaak ben jij een bandrepetitie uitgekomen met een piep in je oren? Eerst gaat deze nog wel weg na enkele uren. Daarna duurt het langer en in het ergste geval blijft deze constant aanwezig. En dat kan erg irritant zijn op z’n zachtst gezegd. Als je oren zijn beschadigd, blijven ze beschadigd. Wees dus zuinig op je oren! Gebruik jij gehoorbescherming of neem je andere voorzorgsmaatregelen om je gehoor te beschermen?
Lees verder

 

Hoe leer jij het beste?

De ene persoon leert het beste uit een boek, een ander van horen vertellen en weer een ander van bijvoorbeeld een video waarin e.e.a. wordt voorgedaan. De ene docent is daarnaast de ander niet. Dat herken je vast ook wel van lessen die je op school hebt gehad. Een fijne klik hebben met je docent is belangrijk om iets leuk te vinden en er vol voor te gaan. In deze blog vertel ik je over mijn ervaringen en hoe ik te werk ga bij mijn leerlingen.
Lees verder