Over mij

Muziek is voor mij meer dan een passie.
Muziek is wat ik ben, het hoort bij me, zit in me,
het is mijn energiebron.
Het maakt me blij, het voedt me
en het is een fijne uitlaatklep.

Het doet me goed om met muziek bezig te zijn,
mezelf te blijven uitdagen en om anderen mee
te laten delen in het wonder dat muziek heet.

afbeelding_fairo_in_actie

Onder de naam Fairo ben ik, Monique van Dinther, actief als muzikant, songwriter, docent en coach. De naam Fairo komt van het songwriting duo Fairocious waar ik tijdens mijn studie aan de Rockacademie deel van uit heb gemaakt. Met het duo Fairocious heb ik “De Wraak van Brabant 2001” gewonnen in de categorie singer/songwriting en de  “BNN Cover Contest” met een bewerking van “Fast Car” van Tracy Chapman. Daarnaast heb ik nog in tal van andere bands gespeeld en ermee opgetreden, veelal op toetsen of basgitaar. Ik ben afgestudeerd aan de Rockacademie als songwriter met toetsen als hoofdinstrument.

Momenteel bestaan mijn werkzaamheden met name uit het creëren van muziek (al dan niet in opdracht) en studenten lesgeven in mijn lespraktijk in Tilburg. Daarnaast zou ik ook graag weer live muziek maken (eigen werk e/o bewerkte covers) in een semi-akoestische setting waarbij ik basgitaar e/o toetsen speel.

Creëren vind ik het allerleukste om te doen. Mezelf over kunnen geven aan de muziek en kijken wat er dan uitkomt. Magisch vind ik dat. Ik wil mensen meenemen met mijn muziek. Ze laten genieten, troost bieden, laten ontspannen, ze kracht geven.

Ik ben continue bezig mezelf te ontwikkelen op allerlei instrumenten en binnen mijn vakgebied om zo nog beter mijn studenten te kunnen coachen en er nog meer plezier uit te kunnen halen.

Mijn muzieksmaak is uiteenlopend met een voorkeur voor jaren ’80 muziek en het pure van de singer/songwriter.

Opdrachtgevers

Enkele externe opdrachtgevers waarvoor ik heb gewerkt:
– Rockacademie (projectmedewerker, het organiseren van diverse evenementen)
– Nieuwe Veste, muziekschool Breda (bandcoaching)
– Muzelinck, muziekschool Oss (songwriting workshop)
– Play 4 Freedom, een project rondom het schrijven van een vrijheidssong (coach songwriting)
– Factorium, muziekschool Tilburg (bandcoaching, keyboardlessen, songwriting workshops en auditiecoaching)
– Pulz, muziekschool Middelbeers, Oirschot en Best (keyboardlessen)
– CultuurSpoor Best, muziekschool Best (keyboardlessen, bandcoaching, songwriting lessen)
– MuziGo, muziekschool Goirle (keyboardlessen)

Eigen werk

Op mijn YouTube kanaal en Soundcloud staan een aantal van mijn eigen songs/tracks die je er kunt beluisteren om een beeld te krijgen van wat ik heb geschreven.

‘Ren, ren, ren’ is een eigen creatie dat gaat over het gehaaste leven.